تعرفه نگهداری کالا در سردخانه سال 98

روسای محترم سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان ها

سلام علیکم

احتراما با عنایت به ابلاغیه شماره 70118 مورخ 1398/5/29 شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا و در راستای اجرای بند 3 ابلاغیه مذکور و با توجه به درخواست انجمن سردخانه داران مبنی بر افزایش تعرفه ، موضوع بررسی و حسب تصمیمات متخذه در سی و ششمین و چهل و پنجمین جلسه کارگروه تنظیم بازار ابلاغی طی نامه های شماره 60/60555 مورخ 98/2/35 و 60/119553 مورخ 98/4/29 ، تعرفه حق الحفاظ نگهداری کالا در سردخانه ها برای سال 98 مطابق جدول و موارد مشروط ذیل تعیین گردد 

 

تعرفه نگهداری کالا در سردخانه
ردیفشرحمبلغ ( ریال )
1پنیر و کره8,649
2گوشت لاشه ، ماهی فله ، و مرغ کارتنی10,056
3گوشت کارتنی و ماهی کارتنی9,499
4خرما ، رب و کالاهای مشابه10,655
5

کیوی ، انار ، مرکبات ، انگور و سیب درختی ( در جعبه پلاستیکی و باکس پالت ، طبقه فلزی
و با رعایت تمامی استانداردهای لازم )

15,823
6کیوی ، انار ، مرکبات ، انگور و سیب درختی ( در جعبه پلاستیکی بدون باکس پالت فلزی )13,450
7سیب درختی در جعبه و یا باکس چوبی11,213
8موز و آناناس17,299
9تخم مرغ14,416
10سیب زمینی و پیاز9,805
11بستنی و شیرینی های تر17,299

 

تبصره 1) نرخ عمل آوری موز و تعرفه نگهداری کالاهایی که برای آنها نرخ تعیین نگردیده است، با توافق طرفین معین می گردد.

تبصره 2) نرخ های مندرج در جدول فقط برای سردخانه هایی که بنا بر تشخیص اتحادیه سراسری سردخانه داران و سازمان های صنعت، معدن و تجارت ، استاندارد ها و قوانین و مقررات را رعایت نموده و قرارداد ها را بر اساس فرمت ابلاغی اتحادیه مذکور متضمن تایید این سازمان منعقد نموده باشند قابل اعمال خواهد بود و ملاک عمل در مورد تعرفه سایر سردخانه ها، 10 % کمتر از تعرفه های مصوب می باشد.

تبصره 3) اتحادیه مذکور ، مکلف است نظارت لازم را به صورت مستمر اعمال و گزارشات مربوطه را به معاونت نظارت بر کالاهای مصرفی و شبکه های توزیعی و اقتصادی این سازمان ارایه نماید.

توضیحات:

1- اجرای تعرفه های اعلامی توسط این سازمان در سراسر کشور لازم الاجرا می باشد و هرگونه تصمیم گیری های محلی در استان ها از سال 1396 تا زمان ابلاغ این مصوبه برای تعرفه نگهداری کالا در سردخانه ها فاقد وجاهت قانونی می باشد.

2- نرخ قابل اعمال برای قرارداد های حجمی به ازای هر متر مکعب در هر روز مبلغ 2470 ریال ( دو هزار و چهارصد و هفتاد ریال ) تعیین می گردد.

3- تعرفه های مصوب در خصوص قرارداد های جدید پس از تاریخ ابلاغ قابلیت اجرا خواهند داشت، به جز قرارداد های قبلی که در مفاد آنها ترتیبی برای تمدیل قرارداد بر اساس نرخ های ابلاغی جدید درج گردیده باشد.

4- تمامی سردخانه ها مکلفند بر اساس نرخ های مصوب ابلاغی و در چارچوب فرمت قرارداد ابلاغی اتحادیه یاد شده نسبت به عقد قرارداد اقدام نمایند و با عنایت به مفاد ماده 5 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان ، ماده 6 قانون تعزیرات حکومتی و مواد 15 و 65 قانون اصلاح نظام صنفی لازم است نرخ خدمات به طور روشن و مکتوب در محل واحد به نحوی که برای همگان قابل رویت باشد اعلام و نصب گردد.

5- در مورد دوره نگهداری و محاسبات مربوط به آن ، ملاک عمل مدت زمان توافق شده در قرارداد می باشد و زمان ورود و خروج کالا نمی تواند ملاک عمل باشد و همچنین مقدار کالا ملاک عمل ، مقدار کالای وارد شده به سردخانه می باشد. لیکن در صورتی که مقدار تحویل شده کمتر از 80 % مقدار توافق شده باشدمشمول جرایم مقرر در توافق نامه مربوط خواهد شد.

6- بدیهی است نرخ های اعلام شده فقط جهت نگهداری کالا بوده و هزینه تخلیه و بارگیری از وسیله نقلیه به سالن سردخانه و بارچینی و بلعکس و در اختیار گذاشتن سایر امکانات منجمله سالن بسته بندی و .... برای کالاها با توافق طرفین و رعایت ضوابط قیمت گذاری مصوب و دستور العمل های صادره در این خصوص محاسبه و قابل اعمال می باشد.

7- هزینه هایی از قبیل باسکول و باکس پالت فلزی در تعرفه حق الحفاظ لحاظ گردیده و اخذ هر گونه وجهی تحت عنوان مذکور و مشابه آن فاقد وجاهت قانونی است.

9- عوارض و مالیات بر ارزش افزوده و حق بیمه متعلقه به هرکدام از کالاها بر عهده صاحب کالا می باشد.

10- در استان های گرمسیر( خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان) سازمان های صنعت ، معدن و تجارت استان ها در صورت تشخیص و در شرایط خاص می توانند حداکثر 10 % ( ده درصد ) به تعرفه های تعیین شده اضافه نمایند.

 

همانگونه که قبلا تاکید و تصریح شده است ، قیمت های ابلاغی حداکثری است و عرضه یا قیمت پایین تر ، امری شایسته و مورد تقدیر می باشد.

با عنایت به مراتب فوق مقتضی است اقدامات بهنگام در رابطه با نظارت و بازرسی معمول و نتیجه را به این سازمان منعکس نمایید.